Seekord sai siis katsetatud ja õnnestus suurepäraselt! :)
Kogus u 2le inimesele -
250g tagliatellesid (võib ka pennesid)
300g lõhefileed
1sl majoneesi
2sl hapukoort
soola, pipart
Kastme jaoks:
2dl rõõska koort (35%)
100g toorjuustu, toasooja (kasutasin Philadelfia oma)
2-3sl riivitud parmesani juustu (ei soovita poes juba valmis riivitud, vaid näiteks Valio oma tükk ja ise ikka riivida :)
2-3tl sojakastet
2tl hapukoort
1sl värsket tilli
soola pipart
Alusta sellega, et keeda tagliatelled soolaga maitsesatud vees u 6 minutit. Samal ajal hõõru lõhe tükk või tükid soola ja pipraga kokku ning seejärel määri hapukoore ja majoneesi seguga need. Siis aseta lõhetükid fooliumisse ja küpseta ahjus 175 kraadi juures u 15 minutit.
Samal ajal kui lõhe ahjus valmib, alusta kastme tegemisega. Kuumuta keskmisel kuumusel kõigepealt rõõskkoor. Sega omavahel parmesani juust, sojakaste, hapukoor ja toorjuust, ning lisa seejärel kuumutatud potti koorele. Kuumuta segades seni kuni toorjuustu segu sulab ja seejärel lisa till.
Eelnevalt keedetud tagliatelled sega kokku toorjuustukastmega ja maitsesta lisaks soola ning pipraga. Sega valmisküpsetatud lõhefileetükid (eelnevalt väiksemateks tükkideks lõigatud) tagliatelledega. Serveerimisel riivi peale veel parmesani juustu ning kaunista kas basiiliku või salatilehtedega.
Head isu ! :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar