neljapäev, mai 17

Mõnus kreemine toorjuustukook kondenspiimaga

Olen eelnevalt katsetanud erinevaid variante toorjuustukoogist, mis ei vaja ahjus küpsetamist. Seekord otsustasin ära proovida ka ahju oma. Kook küpses ahjus väga ilusti ja nüüdsest sain taas ühe lemmiku maiuspala enda menüüsse :)

Vaja läheb:

50g taluvõid
600g toorjuustu (kasutasin Philadelphia oma, aga võib ka eestimaist Farmi toorjuustu)
3 muna
1pk magusat kondenspiima
1pk Selga kondenspiimamaitselisi küpsiseid

peale värskeid maasikaid või maasikatoormoosi

Kõigepealt purusta küpsised ja seejärel sega need sulatatud võiga. Segu aseta koogivormi põhja ja suru põhi tihedaks.

Nüüd vahusta toasoe toorjuust ja lisa ükshaaval (toasoojad) munad, sega ja kõige lõpus lisa kondenspiim. Vala segu koogivormi küpsisesegu põhjale.

Aseta kook ahju ja küpseta seda  160 kraadi juures ca 70 minutit. Kuna juustukook vajab küpsemiseks niiskemat keskkonda, siis kindlasti lisa ahju ka veega täidetud nõu. Kui kook on küpsenud, siis lase sel kõigepealt jahtuda ahjus ( tee ahju uks paokile), kuni kook on tahenenud toatemperatuurini. Seejärel aseta kook külmkappi ja lase sel üle öö kapis seista. Serveeri koos värskete maasikate või maasikatoormoosiga.

Mõnusat maiustamist! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar