Seekord otsustasin ma valmistada oma elu esimese toorjuustukoogi ja kuna laupäeval oli väike suvelõppu tähistav aiapidu, koos toredate sõpradega tulemas, siis oli ideealne võimalus valmistada midagi magusat. Sõbrad kiitsid ja kook tuli väga hea! :) Kooki ise teha on päris lihtne ja mis kõige parem, see ei vaja ahjus küpsetamist. Küll aga alusta valmistamist soovitavalt juba serveerimisele eelneva päeva õhtul, et kook saaks ööläbi külmkapis olla.
Valmistamiseks on vaja:
360 g šokolaadimaitselisi küpsiseid
180 g taluvõid
kaneeli
200 g toasooja šokolaadikreemi
200 g rõõska koort (35%)
400 g toorjuustu
1 dl suhkrut
mureleid ja piparmünti serveerimiseks
Šokolaadiküpsistena kasutasin mina domino küpsiseid, aga võib vabalt ka eelistada eestimaiseid šokolaadimaitselisi extra või siis näiteks selga küpsiseid. Domino küpsistega tuleb aga põhi veidi magusam. Alusta sellest, et purusta küpsised kas köögikombainis või muul viisil, lisa sulatatud või ja sega need komponendid omavahel, maitsesta segu kaneeliga. Nüüd vooderda seguga lahtikäiva (24 cm) koogivormi põhi ja ääred. Seejärel aseta vorm seguga külmkappi tahenema.
Šokolaadikreem (kasutasin ise Nutellat) sulata veevannil pehmeks ning aseta vormi küpsisepõhjale. Pane kook tagasi külmkappi.
Vahusta koor ja lisa see juba eelnevalt segatud toorjuustuga. Lisa suhkur ja sega ühtlaseks massiks. Pane segu koogivormi šokolaadikreemile ning aseta vorm taas külmkappi. Kook peaks kapis olema vähemalt 6 tundi või siis üleöö.
Koogi võib kaunistada just sulle käepärast olevate marjadega: ploomide, murelite, kirsside, maasikate või vaarikatega. Mina kasutasin seekord mureleid ja piparmünti. Piparmünti ma soovitaks isegi panna ohtramalt, kui ma seda seekord tegin, sest see maitse sobis sinna ideaalselt ja võiks jätkuda igale koogitükile ikka :)
Mõnusat maiustamist! :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar