Eile õhtul otsustasin ma elus esimest korda katsetada vanakooli moodi marineeritud sealiha, mis vanaema kunagi pidupäevadel valmistas ja mis söödi ära alati nii kiiresti nagu soe sai :) Tulemus oli väga maitsev ja kindlasti väärt uuesti tegemist :)
Vaja läheb :
1kg seakarbonaadi
2 dl nisujahu
soola
musta pipart
4 lahtiklopitud muna
õli (praadimiseks)
Marinaad:
1,5 l vett
2 viilutatud porgandit
2 viilutatud sibulat
10 tera musta pipart
2 loorberilehte
1,5 sl suhkrut
2 sl soola
2 sl äädikat
Lõika seakarbonaadist ristikiudu umbes 1 cm paksused viilud ning vasarda need lihahaamriga mõlemalt poolt õhukeseks. Lõika umbes 4 x 5 cm tükkideks. Sega jahu soola ja pipraga ning veereta lihatükke esmalt maitsestatud jahus ning kasta siis lahtiklopitud munasse. Prae pannil lihatükke mõlemalt poolt keskmisel kuumusel ning aseta seejärel kaussi.
Marinaadi jaoks kuumuta potis vesi, porgandi- ja sibularattad, pipraterad, loorberilehed, suhkur ja sool keemiseni. Keeda, kuni porgand on kergelt krõmps, aga mitte veel pehme. Tõsa pott tulelt, lisa äädikas (marinaad peab tulema kange). Lase jahtuda. Kalla jahtunult marinaad kaussi laotatud praetud lihalõikudele. Lase vähemalt järgmise päevani marinaadis maitsestuda.
Mõnusat katsetamist! :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar